011 25 16 03     info@manegewoutershof.be

Lessen

Infomatie rijlessen

Wij werken met een 10 of 5- wekensysteem, dwz dat er op voorhand 10 of 5 lessen gereserveerd en betaald worden.

Als de reeks teneinde is dient de volgende reeks betaald te worden, zo niet wordt men geschrapt. Indien er data zijn waarvan u op voorhand weet dat u niet kan komen, kan u dit best doorgeven bij reservatie (zo hoeft u deze dan ook niet te betalen). Bij afmelding van een les, kan deze les enkel opgenomen worden indien er vrije plaatsen zijn in de reeks. Omwille van administratieve redenen, zal meermaals afmelden in een reeks niet worden toegelaten.

Het afmelden (24 uur op voorhand) moet gebeuren via e-mail:
lessen@manegewoutershof.be of via sms op het gsm nummer: 0496 919395 (nooit telefonisch)

wij werken met vaste groepen dwz dat er steeds dezelfde ruiters in een groep deelnemen om zo een fijne groep te creëren en samen bij te leren. om je in te kunnen schrijven voor de lessen moet je eerst een afspraak maken dan vullen we alle gegevens in, in het systeem en dan wordt er samen met jou gekeken welke groep het beste bij jou past. 

Dan kunnen we vol enthousiasme er tegenaan gaan en starten met de lessen.

Via het computersysteem wordt men op de hoogte gebracht via e-mail van de gebruikte lesbeurten. Om in te schrijven voor een enkele les kan men bellen op het nummer 011 25 16 03

Groepslessen (max. 10 ruiters)

De groepslessen worden ingedeeld in 3 niveau's: beginners, middel en gevorderden.

BEGINNERS:leren de 3 basisgangen (stap, draf, galop) - sturen - hoefslagfiguren - basis springzit

MIDDEL:leren de verfijning van de 3 basisgangen - verdere uitbreiding van de dressuuroefeningen - aanleren van springen.

GEVORDERDEN:leren rijden met gevoel - leren jonge paarden opleiden - voorbereiding op competitie wedstrijdruiters kunnen ook op wedstrijd begeleid worden.

Indien er ruiters/amazones zijn die hun eigen lesgever willen meebrengen, dan kan dat onder bepaalde voorwaarden (meer info bij Christophe)

Lesreglementen

 • Er wordt verwacht dat jullie 45 minuten op voorhand aanwezig zijn, als voorbereiding van de les. (voorbereiding: paarden borstelen, opzadelen, opstappen)
 • Paarden moeten geborsteld zijn voor het opzadelen. (lesgever kan toegang met vuil paard weigeren in de les)
 • Hoeven moeten uitgekrabt zijn voor het verlaten van de stal.
 • Beginnende ruiters worden geholpen met opzadelen, vanaf middelniveau dienen de ruiters of ouders zelf op te zadelen. Indien nodig, zal er uiteraard hulp geboden worden.
 • Indien je niet kan opzadelen, kan je een opzadelles volgen. Deze les gaat 1x per maand door. (meer info in de kantine)
 • Paarden worden op voorhand verdeeld aan de ruiters die ingeschreven zijn.
 • Lesgevers beslissen welke kinderen op bepaalde pony's/paarden rijden.
 • Lessen moeten min. 24 uur op voorhand afgemeld worden.
 • Paardenmest op de koer dient onmiddellijk door de ruiter of ouders opgeruimd te worden. (vaste kruiwagen / schop aanwezig op de koer)
 • Na de les moeten de ruiters de paarden afzadelen en het materiaal (zadel - doek - singel) op de correcte plaats terug hangen.
 • Bit afspoelen na iedere les<

Deze reglementen hebben wij opgesteld voor het welzijn van het paard en het comfort van de ruiter.

Ieder paard verdient het om goed verzorgd en correct opgetuigd in de les te verschijnen.

Alleen op deze manier kunnen wij samen met de gemotiveerde ruiter/amazone ervoor zorgen, dat je na een aantal lessen een volwaardige ruiter of amazone kan beschouwd worden.

Indien je nog bijkomende vragen over de lessen en/of kampen hebt kan u een mailtje sturen aan lessen@manegewoutershof.be